Notenbrood

NOTENBROOD (255 KCAL PER PLAK)


Benodigdheden:

100 gram walnoten
100 gram zonnebloempitten
100 gram pompoenpitten
75 gram amandelmeel
75 gram lijnzaad
50 gram amandelen
50 gram sesamzaad
4 eieren
50 gram olijfolie of kokosolie
4 gram zout (meng dit er heel goed doorheen zodat het gelijk verdeeld is)
(Siliconen) cakevorm van ± 25 cm.                 

Je maakt hiermee een brood van ongeveer 800 gram. Omdat het gewicht per brood verschilt (vochtgehalte noten, grootte eieren, verdamping van vocht in oven) is het moeilijk te zeggen hoeveel 1 plakje uiteindelijk moet wegen en hoeveel kcal deze bevat. Gelukkig is het wel duidelijk hoeveel kcal het brood in totaal bevat. 

Een eenvoudige manier om het brood te verdelen is om deze telkens in 2 delen te splitsen. Dus je snijdt hem eerst in 2 delen, vervolgens snijd je die delen ook weer in 2 delen, enzovoorts. Dit doe je in totaal 4x zodat je met 16 gelijke plakken eindigt (2-4-8-16).

Bereidingswijze (foto’s van alle stappen https://www.instagram.com/p/B9pUdGtnaaU/)

1. Meng alle ingrediënten in een kom en mix het met een garde goed door elkaar heen. Je hoeft de noten en zaden verder niet te snijden of hakken.

2. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier zodat het brood na bereiding uit de vorm gehaald kan worden. Wanneer je een siliconen bakvorm gebruikt hoeft dit niet. Giet nu het deeg in de vorm. 

3. Plaats in een heteluchtoven voor 60 minuten op 160 graden. Wil je het brood wat krokanter, dan kun je de temperatuur nog verhogen naar 180 graden.

4. Haal het brood eruit, laat even afkoelen en snijd in 16 gelijke delen.

Meer foto’s en informatie over de bereidingswijze zie je op de instagram van Eetresultaat: https://www.instagram.com/p/B9pUdGtnaaU/